Volt, ahol idén már kétszer volt jelentős béremelés.



A munkaerőhiány miatt a multik már nem is titkolják a fizetéseket.

Most az Aldi emelte jelentősen a fizetéseket. 8 órás munkakörben a kezdő fizetés bruttó 272 ezer forint, de ha a jelentkező tízéves gyakorlattal rendelkezik, bruttó 352 ezer forint lesz a havi bére. Ehhez jönnek még további juttatások, mint például a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően akár a 10 ezer forintot is meghaladhatja. Ez körülbelül 15% százalékos emelést jelent tehát az Aldinál az eladóknál, tízet pedig az árufeltöltőknél: ők nyolcórás munkakörben kb. bruttó 250 ezer forintot keresnek, melyhez szintén hozzáadódnak még a juttatások.

A Lidl idén kétszer emelte a béreket, dolgozói a fővárosban bruttó 268, vidéken 247 ezer forintot kapnak munkájukért.

A Tescoban a legalacsonyabb bér 197 ezer forint, melyet a Tesco bérpótlékkal, cafetériával és egyéb juttatásokkal egészít ki.

A Metrónál 12 helyett 14 havi bért kapnak a dolgozók, de a cég 2600 munkavállalójának 40-50 százalékát garantált bérminimumon foglalkoztatja. A januári 23 ezer forintos béremeléssel a minimális bruttó kereset most meghaladja a 180 ezer forintot.

A Spar sem maradt ki a sorból: Náluk 13. havi bér is jár a dolgozóinak. Emellett évente kb. 100 ezer forint készpénzes juttatásban is részesülnek, SZÉP-kártyán akár 40 ezer forintot is kaphatnak, és dolgozói kártya is jár nekik, ami 10 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árukészletre.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!