Várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség, ami azt jelenti, hogy péntektől mérséklődik a meleg az idei első hőhullámban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Annyira meleg lesz csütörtökön, hogy az ország felére vörös figyelmeztetésbe van érvénybe. Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg érintett– de a többi megyében élőknek is nagyon melege lesz.

Csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja, nagyjából 33–39 fok várható. Sok lesz a napsütés, kevés gomolyfelhővel. Az Északi-középhegység tágabb térségében, illetve kis eséllyel a középső területeken viszont akár erős, viharos széllel kísért zápor, zivatar is kialakulhat.

Pénteken aztán az északnyugati tájak fölé, szombaton pedig már a keleti tájakra is elér a hűvösebb levegő, de jelentős mértékű lehűlés nem várható. A következő időszakban is jellemzően 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek. Az éjszakák viszont nagyobb felfrissülést hozhatnak.

Pénteken és szombaton várhatók záporok, zivatarok. Vasárnap már szárazabb lesz az idő. A jövő héten viszont ismét melegedés várható – írja az MTI. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!