Kritikus hetek előtt állnak.



Életük egyik legfontosabb pillanatához érkezett Pataki Zita (45) és férje. Szárnyas Attila (46). A kilencedik lombikprogram hosszas előkészületei után most derült ki, hogy az orvosok meg tudják-e termékenyíteni a petesejtet. Emberfeletti küzdelem, amit ők tesznek azért, hogy babájuk szülessen - írja a Kiskegyed.

A műsorvezető túl van azon a napon, amikor altatásban leszívták a tüszőt. Részletesen beszámolt vlogjában erről a beavatkozásról is:

- Egy nagy tűvel hüvelyen át benyúlnak és leszívják a hét tüszőt, és akkor derül ki, hogy mennyi petesejt van benne. A petesejtet megtermékenyítik Ati spermájával és így születik egy embrió, egy kis élet.

Férje mindvégig bent volt vele a műtőben, amíg csak lehetett, majd kint várakozott a lábadozóban, és kíváncsian várták a számokat, hány petesejtet sikerült leszívni. Az orvos csak másnap reggel tudta őket értesíteni. Picit csalódottak voltak, hiszen hét tüszőből csak egyet sikerült leszívni. Rettenetesen izgultak ezért az egyért, hogy szépen termékenyüljön, és beültethető fázisba kerüljön.

Kritikus két hét

Izgulva ültek a telefon felett, és várták a biológus hívását. Egymás kezét fogva úgy érezték, hogy sok múlik ezen az egy telefonon, hiszen eldőlhet hogyan folytatódik tovább az életük. A kórházból jó hírt közölt velük, hogy sikerült megtermékenyíteni a petesejtet majd utána azért izgulhattak napokig, hogy az szépen fejlődjön, osztódjon, és akkor be tudják ültetni. Nekik már az is óriási dolog, hogy idáig eljutottak. Mikor Zita a kórházba tartott, hogy beültetésre kerüljön sor, azt mondta, hogy hihetetlen nyugalmat és biztonságot érzett. Attila is bent maradhatott a beültetésen, amikor az orvos befecskendezte az embriót a helyére. A beavatkozás után pár perccel később már ultrahangon láthatóvá vált az embrió a méhüreg felső részében. Az elkövetkezendő 4-5 napban a beágyazódás zajlik és ebben az időszakban különösen vigyáznia kell magára, nem szabad emelnie, felfáznia, megfáznia és a következő két hétben is nagyon kell óvnia magát mindentől, nem szabad semmin sem idegeskednie. Azóta nagyon boldog a műsorvezető és sokat énekelget és beszél is a pici embrióhoz, akiről már az első fotó is elkészült a családi albumba. Több ezren drukkolnak nekik, hogy megszülethessen ez a baba. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!