Várd meg a hétvégét, mert ennyit spórolhatsz az üzemanyagon.A MOL bruttó 12 forinttal csökkenti a gázolaj, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szombattól a jövedéki adó változása miatt.
A csökkentéssel a gázolaj és a benzin átlagára 349 forintra mérséklődik! Ennek ellenére az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a múlt hét elején hozta nyilvánosságra, hogy április 1-től a benzin jövedéki adója 5 forinttal, a gázolajé 10 forinttal csökken majd a tavaly elfogadott jövedékiadó-változás miatt, ami a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adó mértékét.

A tavaly elfogadott jövedéki adótörvény-módosítás értelmében 50 dollár feletti világpiaci árnál az adó mértéke az ólmozatlan benzin esetében literenként 120 forint, ha azonban a világpiaci ár legfeljebb 50 dollár, akkor 125 forint, míg a gázolajnál a magasabb ár mellett 110,35 forint az adó, az alacsonyabbnál pedig 120,35 forint.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!