Ez egyszerűen hihetetlen!Főbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza) - közölte az Agerpres hírügynökség.

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.    

Egy marosvásárhelyi hírportál hétfőn megszólaltatta az eset egyik szemtanúját, aki elmondta: 

A rendőrök által lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsenek. 

A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem azonnal a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Hozzátette: főbe lőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Szerinte a társát kivégezték.    

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök 'egy csoport roma etnikumú személyt' értek tetten falopáson. 'Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket' - áll a szűkszavú közleményben.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!