13 éves fia szeme láttára történt a szörnyűség.Főbelőttek a rendőrök egy falopáson tetten ért férfit a Maros megyei Beresztelkén (Breaza).

A rendőrségi szóvivő szerint a falopást a 112-es segélyhívó számon jelentették vasárnap, és a fegyverhasználatra azt követően került sor, hogy a tetten ért férfi nem engedelmeskedett a helyszínre vezényelt hatósági közegnek. A főbe lőtt férfi a helyszínen életét vesztette.

Az eset egyik szemtanúja elmondta, hogy a lelőtt 25 éves Leventével és egy 13 éves gyermekkel együtt gyűjtöttek száraz ágakat az erdőben, hogy ezekkel fűtsék télen a házukat.

A tanú szerint a rendőrök nem figyelmeztettek, hanem azonnal a társa fejére céloztak, amikor pedig látták, hogy az áldozat meghalt, elmenekültek az erdőből. Hozzátette: főbelőtt társát a jelen lévő gyermekkel együtt tették fel a szekérre, és vitték ki az erdőből. Neki úgy tűnt: a társát kivégezték.

A portál a Maros megyei törvényszéki ügyészség hétfői közleményét is idézte, mely szerint a rendőrök 'egy csoport roma etnikumú személyt' értek tetten falopáson. 'Előállításuk és azonosításuk érdekében a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket' - áll a szűkszavú közleményben.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!