FONTOS NAV KÖZLEMÉNY, OLVASSA EL, mert sokan nem tudnak róla!Azoknak a diákoknak, akik diákigazolványa március végén lejárt és nem tanulnak tovább vagy nem helyezkedtek el, azonnal  be kell jelentkezni a NAV-hoz, és május 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni, közölte az adóhatóság!

A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után csak március 31-ig érvényes azoknak a diákigazolványuk, akik tavaly fejezték be a tanulmányaikat. Ha a diák nem tanul tovább és nem helyezkedik el, és más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra, akkor a a diákigazolvány lejártát követő 46. naptól, azaz május 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ami havonta 7110 forint!
EZT KÖTELEZŐ BEFIZETNI MINDEN HÓNAP 12-IG, KÜLÖNBEN UTÓLAG BEHAJTJÁK!

Vagyis legkésőbb május 31-ig, az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát követő 15. napon belül be kell jelentkezni a NAV-hoz a 16T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány a www.nav.gov.hu honlapról letölthető és benyújtható az ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy nyomtatva postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Az egészségügyi szolgáltatási járulékot a tárgyhó utáni hó 12. napjáig átutalással vagy csekken lehet befizetni a NAV Egészségbiztosítási Alapot megillető bevételek magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlájára, amelynek száma: 10032000-06056229.
Átutaláskor a közlemény rovatban az adóazonosító jelet fel kell tüntetni.

Lehetőség van arra is, hogy a NAV jóváhagyásával az egészségügyi szolgáltatási járulékot a volt diák helyett, de annak hozzájárulásával más személy vagy szervezet fizesse meg. A járulékfizetéssel és a nyomtatvány kitöltésével kapcsolatban a 06-40/42-42-42-es telefonszámon lehet érdeklődni, és a NAV honlapján további hasznos információk is találhatók a 16T1011-es adatlap kitöltési útmutatójában.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!