Két szobornál is észlelték ezt a különleges jelenséget. A hívek csodáról beszélnek.Sírni kezdtek a temetői templom Mária-szobrai, sokan valódi csodának gondolják a jelenséget.

Az Index.hu számolt be arról, hogy a pásztói temető templomában álló Szűz Mária-szobrok egymást követően kezdtek könnyezni. Tariné Horváth Piroska vette észre először a síró szobrokat, akinek az a feladata, hogy előkészítse a templomot a misére. A nő azonnal szólt a helyi plébánosnak, hogy csoda történt a templomban, sőt, még fotót is készített a könnynező szoborról.

Három hónappal ezelőtt kezdték el a sírást a szobrok, azóta sem hagyták abba a könnyezést, amiről a Váci Egyházmegyét is értesítették a helyiek. A hír hallatára özönleni kezdtek a hívők, hogy saját szemükkel csodálhassák meg a szobrokat, azonban akadnak olyanok is, akik kételkednek abban, hogy valóban igazi könnyeket hullat a Szűz anya.

- Sok gonoszság és háborúskodás van a világban. Szűz Mária azt kéri tőlünk, hogy ebben az elromlott világban tökéletesedjünk és bűnbánatot tartsunk - elmélkedett Zahar Béla plébános.

A videón Tariné Horváth Piroska irodavezető, sekrestyés és Zahar Béla plébános beszélnek a jelenségről, s annak hatásairól. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!