A börtönből egy targonca segítségével hurcolkodik ki!



Tasnádi Péter kiköltözése a tiszalöki börtönből kicsit dél-amerikai jellegűre sikeredett, mert többek között egy hűtőszekrényt, egy lapostévét és egy mikrohullámú sütőt is magával vitt. Úgy tűnik, mint ha a fogvatartott pénzért jobb körülmények közé kerülhetett, és a jogszabályok szerint ez részben rendben is van így.

Az elítéltek például ezeket a berendezéseket használhatják:
- vízforraló, vízmelegítő 350 W teljesítményig,
- elemmel működő zsebrádió,
- karóra, és
- elsősorban a BV-intézet által biztosított tévékészülék.

Ezek mellett, térítés ellenében hűtőszekrény és más dolgok is adhatók, amiért meglepően keveset kell fizetni, pedig a tárgyak a börtön tulajdonát képezik! Idézünk a szabályzatból:

Az elítélt köteles továbbá a jogszabályban meghatározott többletszolgáltatások igénybevételét megtéríteni, így különösen a kondicionáló terem, hűtőszekrény, vízmelegítő használati díját. A kondicionáló terem használatért 800 forintot havonta, a hűtőszekrény használatáért 700 Ft-ot, a vízmelegítőért pedig 200 forintot.
Egyébként pedig még erőgépet is be lehetne vinni a börtönbe...

Azt hihetnénk, hogy egyes elítélteknek be kell érniük a kincstári hűtővel, mások meg a sajátjukat használhatják. De itt most nem erről van szó. Ugyanis Tasnádi korábban pert indított a büntetés-végrehajtás ellen, mert nem biztosították neki a kóser étkezést, és így gyakorlatilag korlátozták a szabad vallásgyakorlásában. Ezért a külön hűtő és a mikró sütő a szabad vallásgyakorlás miatt járt neki...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!