Úgy látszik, még tartogat meglepetéseket a július...A következő hét első felében július végének megfelelő hőmérsékletű időre készülhetünk, keddtől záporok, zivatarok már csak helyenként fordulhatnak elő, a napsütés veszi át a főszerepet.

Hétfőn északkeleten már csak néhol, máshol még többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, ám a nap második felében egyre inkább a déli tájakra korlátozódik a csapadék. Ezzel egyidejűleg észak, északkelet felől csökkenni, szakadozni fog a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Feltámad az északi, északkeleti szél, nyugaton, valamint északkeleten erős lökések is lehetnek. Délután 24-30 fokot mérhetünk, hűvösebb délen, délnyugaton lesz.

Kedden, szerdán és csütörtökön hazánk nagy részén sokat fog sütni a nap, az időnként megnövekvő felhőzetből csak elszórtan, a hét második napján főként keleten alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Szeles időben lesz részünk, kedden még többfelé, szerdán már kevesebb helyen kísérhetik erős lökések az északias légmozgást, majd csütörtökre valamelyest veszít erejéből a szél. Éjszakánként 15-20, míg napközben kedden 26-31, szerdán és csütörtökön 27-32 fokra van kilátás. 

A naposabbra forduló időben 10 és 16 óra között ismét többfelé erős, nagyon erős lehet az UV-sugárzás, így továbbra is célszerű lesz napszemüveget, szalmakalapot viselni, illetve fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!