A meglepő kijelentést meg is indokolta.



- Több potenciál van Shane Tusupban, mint Hosszú Katinkában, akinek pályafutása maximum öt évig tarthat, míg edző-férje akár 40 évig is tréningezhet úszókat – nyilatkozta a volt úszókapitány, Hargitay András, olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, állatorvos. Szerinte Katinka más edzővel nem tudna ilyen eredményeket produkálni.

Arra a kérdésre, hogy Hosszúnak vagy Magyarországnak nélkülözhetetlen Tusup, azt válaszolta, hogy: az egész országnak. Bedobná a mély vízbe, és adnék neki esélyt, hogy más úszókkal is hasonló sikereket érjen el. Az új módszere láthatóan működik.

Az a véleménye, hogy a 30 évesen Shane edzőként fiatalnak számít, míg a 29 éves Hosszú már kifelé megy a sportból, maximum öt éve van még. Shane még akár negyven évig edzősködhetne. Ez­alatt számos úszóval felérhet a csúcsra, jóval túlszárnyalhatja Hosszú olimpiai érmeit.

- Én inkább az edzőket favorizálom, hiszen jóval hosszabb a pályafutásuk egy versenyzőénél. Itthon viszont mindenki Katinkát élteti - mondta Hargitay.

- Ne értsen félre, fantasztikus, amit elért, nem az ő eredményeit akarom kisebbíteni. Csak azt mondom, Shane munkája legalább annyira fontos. Az Év sportolója gálán magyarul kért bocsánatot, ezt is becsülöm.

Shannel kapcsolatban megjegyezte: - A zsenikkel sosem egyszerű. Széchy Tamás is súlyos eset volt, szerintem Shane könnyebben kezelhető. Ha kordában tudja tartani az érzelmeit, nagy jövő előtt áll. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!