Botrányos döntés született! Katinkáék azt mondják, hogy nem ezt érdemelték!Dühösen kommentálta a nemzetközi szövetség döntését Hosszú Katinka után amerikai edzője, egyben férje, Shane Tusup is. Az akasztotta ki az úszás sztárpárját, hogy a FINA világkupa-sorozatán ezentúl egy versenyző naponta legfeljebb négy egyéni számban indulhat. Ezzel elveszik az Iron Lady esélyét megannyi versenyre és aranyéremre - olvasható a Ripostban.

Háromszoros olimpiai bajnoknőnk az utóbbi években ezeken a viadalokon gyakran végigúszta a teljes programot. A tavalyi sorozatot a riói tarolása után sem pihenve úgy nyerte meg, hogy összesen 103 érmet, köztük 73 aranyat gyűjtött, s ezekkel mintegy 110 millió forintot keresett Jövőre erre már nem lesz lehetősége.

Nem csak aranyérmekben és pénzdíjakban mérhető mindez: ezeknél sokkal többet vesz el az új szabály. Katinka felkészülésének szerves része, hogy ha csak lehetősége van rá, edzés helyett is versenyez. Ezt korlátozza most a FINA-döntés.

A FINA-döntés súlyát jelzi, hogy Tusup néhány órával később újra, még részletesebben kifejtette a véleményét.

'Látok egy lenyűgöző tehetségű úszót, aki hihetetlen munkával gyilkolja saját magát, gyűjti az erejét és fejleszti a tudását, így versenyelőnyre tenne szert a többiekkel szemben. Mindezt azért, mert szenvedélyesen teszi a dolgát, hogy inspiráljon és csillagként vezessen, megmutassa, mit lehet elérni a sportban, ha keményen dolgozol és ennek szenteled az életed. És mit kap cserébe?Ahelyett, hogy a sportág vezetői felkarolnák őt, és nagyszerű példaként használnák arra, hogy mi lehet ez a sport, mit érhet el benne a jövő generációja, ők inkább úgy döntöttek, hogy korlátozzák a részvételét, megsemmisítik a versenyelőnyét.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!