Egy mozi VIP-termének széke végzett a fiatal férfival. Felfoghatatlan, hogy történhetett meg ilyen.



Bizarr halált halt egy 24 éves férfi egy brit moziban. Felesége tehetetlenül nézte végig a haláltusáját.

Ateeq Rafiq és neje tavaly március 9-én ült be egy birminghami mozi VIP-termébe megnézni egy filmet. Amikor a férfi rájött, hogy kiesett a kulcsa a zsebéből, kiszállt az elektromos lábtartóval és fejtámasszal felszerelt fotelből, és bemászott alá - arra azonban nem számított, hogy a normál helyzetbe automatikusan visszatérő lábtámasz foglyul ejti. A támasz olyan erővel szorította a férj nyakát, hogy felesége képtelen volt egyedül kiszabadítani, és sajnos segítséget is csak nagy nehezen talált olvasható a borsonline-on.

Amire a férfit kiszabadították a személyzet közreműködésével, már teljesen elkékült. Kórházba szállították, ahol egy héttel később elhunyt - írja a Daily Mail.

Az ügyben a mai napig tart a vizsgálat.

A héten tartottak egy bírósági meghallgatást, ahol egy szakértő elmondta, a szék meghibásodása okozta a tragédiát, ugyanakkor úgy érzi, a konstrukció is rossz. Mint magyarázta, a lábtámaszt hajtó motorok túl erősek - hogy kényelmesen tudjanak fel-le mozogni. Emiatt a mozifotel olyan erővel szorította a férfi nyakát, mintha arra egy 750 kilogrammos súly nehezedett volna. A szakértő azt is kiemelte: a fotelok nyomásérzékelővel vannak ellátva, így a láb- és fejtámasz irányítópanelja is csak akkor működik, ha ül valaki a székben. Ugyanakkor ha nincs a meghibásodás, kézzel fel kellett volna tudniuk emelni a lábtámaszt. Kiemelte: nem érti, hogy egy VIP-teremben hogy nem ellenőrzött ilyen alapvető dolgokat a személyzet.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!