Megrázó részletek derültek ki a tragikus baleset kapcsán.Pár napja egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe fulladt.

A gyermek a szüleivel és a testvérével érkezett az uszodába, ám a tragédiát megelőző pillanatokban – eddig nem ismert okból – elkeveredett mellőlük. A pici utolsó perceit kamera is rögzítette: a felvételen jól látszik, hogy elindul a víz felé, majd legalább másfél percig küzd, hogy fent tudjon maradni a felszínen, ám végül elsüllyed. A kislány közelében több felnőtt is karnyújtásnyira volt, mégsem segített neki senki sem. Ennek oka nem feltétlenül a nemtörődömség, sokkal inkább az, hogy a filmekben látottakkal ellentétben a fuldoklónak a legtöbb esetben nincs ereje segélykiáltásra, de még kapálózásra sem.

Volt egy férfi, aki hosszan nézte a gyerek küzdelmét, a lábával még meg is bökte, mégsem tett semmit sem. Lehet hogy lefagyott hirtelen, és fel sem fogta, mi történt a szeme előtt. A férfit a rendőrség is meg akarja hallgatni.

Amint a gyermek édesanyja észrevette, hogy eltűnt a kislánya, azonnal a keresésére indult, ám rossz irányba ment. Először az úszómesterhez fordult, akivel végül együtt találták meg a mozdulatlan kislányt.

– Azonnal kihúzták, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek el, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. Tényleg mindent megpróbált a kollégáival együtt, aztán jöttek a mentők, végül a mentőhelikopter vitte el. Soha nem felejtem el a szülők arcát, ahogy nézték a gyermekük életéért folytatott emberfeletti küzdelmet – idézte fel a drámai pillanatokat egy szemtanú. A kórházban már nem tudtak segíteni a kislányon, az a körülbelül három perc, amit a víz alatt töltött, végzetesnek bizonyult.

– Nagyon kevés olyan gondos és odafigyelő házaspárt ismerek, mint a meghalt kislány szülei – nyilatkozta a gyászoló család egyik ismerőse. – Pokolian összetörtek a gyászban, az édesanya még a házba sem tudott többé hazamenni, ahol idáig éltek. Nekik tényleg minden gondolatuk a gyerekek körül forgott.

A gyógyfürdőben belső vizsgálatot tartottak.

 – Részünkről minden szakszerűen, a szabályok betartásával történt. Az úszómesterek helyesen jártak el, és tényleg mindent megpróbáltak, hogy megmentsék a kislány életét – közölte Vajtko Tibor létesítményigazgató.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!