Akár mindennap vehetne magának egy új iPhone X-et.



Az ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response, azaz kb. önálló érzéki-idegi válasz) nevű jelenséget nem is olyan egyszerű leírni, de megpróbálkozunk vele: azt először a tarkó környékén észlelhető bizsergésszerű élményként észleljük, és akár az eufóriáig viszi el a nézőt, hallgatót. Mindezt lassú, halk, gyakran repetitív hangokkal, hangképekkel váltják ki: ilyenek a suttogó beszéd, a tűzpattogás, levélzörgés és a visszafogott hangok sok más kavalkádja. Rengeteg ilyen típusú videót lehet manapság már fellelni a YouTube-on, a Business Insider szerint már több mint 45 millió van belőlük változatos tematikákban.

A 13 éves Makenna Kelly az egyik legnépszerűbb kiskorú ASMR-videósnak számít. A kislány „Life with MaK” nevű csatornáját több mint 1,3 millióan követik, és legnézettebb videói közt olyanok vannak, amiken nem csinál egyebet, minthogy elfogyaszt egy instant tésztát, vagy kifésüli a haját. Természetesen nem maguk a tevékenységek érdekesek, hanem a velük járó hangeffektek.

Néhány egészen meglepő és nem mindennapi ötlete is van a furcsa hangokra. Az alábbi videóban például nyammogni kezd egy Gucci-cipőt.

A SocialBlade becslése szerint a „Life With MaK” csatorna egy nap alatt átlagosan körülbelül ezer dollárt (kb. 280 ezer forint) hoz tulajdonosának, ami azt jelenti, hogy a kislány akár mindennap vehetne magának egy új iPhone X-et. Pénzben legalább annyira jövedelmező a dolog a videózás a kis Kelly-nek, mint az ASMR-téren legnagyobb névnek számító, 2,2 millió feliratkozóval rendelkező Taylor Darlingnak, aki már 2014 óta készít tartalmakat, és szintén napi ezer dollár körüli bevétellel számolhat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!