Nem marad így sokáig!



Tegnap este még alig volt különbség a két országrész között. Még késő este is több helyen mértek 20 fok körüli hőmérsékletet. 

22.00 órakor ezek voltak a jellemző hőmérsékleti értékek:

Ám már akkor látszott, hogy az ország észak-nyugati csücskében készül valami. Mostanra nagyon szépen kirajzolódott az a különbség, amiről már napok óta beszéltek a meteorológusok.

 

A folytatásról:

Pénteken továbbra is jelentős hőmérsékleti kontrasztra számíthatunk, északnyugaton 10 fok alatt, délkeleten 23-26 fok körül alakulnak a maximumok. Többfelé kialakulhat eső, zápor, és ezen a napon is számítani kell zivatarokra. Északnyugaton az északnyugati, másutt a délies szelet élénk, erős lökések kísérhetik.

Szombaton a Dunától keletre lehet még gyenge esőre számítani. A légmozgás nyugati, északnyugati irányú lesz, a Dunántúlon erőssége viharossá is válhat. A hőmérsékleti kontraszt a délutáni órákra megszűnik, 11-16 fokot mérhetünk.

Vasárnap a nyugati országrész kivételével még számíthatunk esőre, záporra. 9-15 fokos maximum hőmérsékleti értékek várhatók. Hétfőn már nem lesz számottevő csapadék, melegedésre van kilátás. Forrás: időkép.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!