Már több vezető beosztásban lévő alkalmazott távozott. Nem keresnek a helyükre új munkaerőt.



Egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik – olvasható a Magyar Időkben. A hazai Tesco bázisán feladatkörök szűnnek meg és leépítik az operatív irányításban részt vevők állományát. A cél az, hogy egy éven belül teljes egészében megszűnjön az áruházlánc magyarországi irányító központja.

Több, vezető beosztásban lévő alkalmazott már távozott a központból, mert bizonytalannak érzik a vállalat jövőjét. Egy bennfentes azt nyilatkozta, hogy a helyükre már nem vesznek fel újakat, hanem a Tesco csehországi központjából pótolják a szükséges munkaerőt.

Több vidéki áruházban egyelőre csak szűkítik az eladótereket. Így például Győrben és Veszprémben indult el egy 11 hétig tartó átalakítási folyamat, amelynek részeként megszüntetik vagy jelentősen leszűkítik az iparcikkek kínálatát, a felszabadult helyen pedig a Tescótól független kiskereskedőknek bérbe adható területeket alakítanak ki. Ugyanez jellemző Székesfehérváron, Szolnokon, illetve a Camponában, a Megaparkban, a Váci úton, illetve Csepelen. Úgy tudjuk, a raktárkészlet csökkentése is folyamatos a láncnál, több termékkategória árusítása megszűnik, főként a műszaki cikkek eladásait minimalizálják.

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! TE MIT SZÓLSZ AHHOZ, HOGY BEZÁR A TESCO?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!