Kivonul Magyarországról a Charles Vögele ruházati kiskereskedelmi lánc, miután a svájci anyacég problémái és az osztrák érdekeltség bedőlése a magyar működést is lehetetlenné tette.Befejezi magyarországi tevékenységét és legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. Az erre vonatkozó döntést a svájci hátterű cég megerősítette a Világgazdaság érdeklődésére.

Kiss Judit HR-menedzser a vezetőségre hivatkozva azt közölte a lappal, hogy a Charles Vögele minden más európai országban már korábban bezárta a boltjait, a közelmúltban bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való operatív összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi működést.

Az üzleti tevékenység lezárása nagyon rövid időn belül megvalósul, a Charles Vögele Magyarország megpróbálja a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területeit és a munkavállalóit 

A ruházati cikkek értékesítésében érdekelt társaságnak egyelőre nincs nyilvánosan elérhető beszámolója a tavalyi gazdasági évről, az egy évvel korábbiban viszont az szerepel, hogy 2017 végén 27 üzletet működtetett Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 fő volt. A tervek szerint a boltokat nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen számolják fel. Két éve a Vögele közel 7,2 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt, ez több mint százmillió forinttal maradt el a 2016-os hasonló adattól. Ezt az időszakot vizsgálva az adózott eredmény során is jelentős változás állt be: a 76,4 millió forintos nyereség 53 millió forintos veszteségbe fordult át.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!