A kormányfő a repülőtérről tartott hazafelé.Autókarambolban életét vesztette szombat éjjel a szakadár grúz tartomány, Abházia miniszterelnöke, Gennagyij Gagulija.

A kormányfő autóoszlopával Abházia repülőteréről tartott hazafelé, amikor egy szembe jövő gépkocsi belecsapódott autójába - tudatta Kazbek Kimsakov belügyminiszter-helyettes.

A másik sávból áttért gépkocsit egy abháziai fiatal férfi vezette. Az ő állapotáról nem szólt Kimsakov, azt viszont közölte, hogy súlyosan megsérült Gagulija testőre és sofőrje is.

A karambol körülményeinek kivizsgálása megkezdődött. 

Abházia az 1990-es évek elején, a Szovjetunió szétesése után vált ki Grúziából. A 2008-as orosz-grúz háború után Dél-Oszétia mellett - amely felett Tbiliszi sikertelenül próbálta meg fegyverrel visszaszerezni ellenőrzését - Abházia is kinyilvánította függetlenségét. Oroszország mindkét tartományt független államként ismeri el, és a nemzetközi bírálatok ellenére katonákat állomásoztat területükön.

Abháziát és Dél-Oszétiát Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru ismeri el még független államként, a többi ország Grúzia részének tekinti. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!