Visszaélnek az OTP nevével. Nehogy kiadd az adataidat!



Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek – közölte honlapján a pénzintézet. A “nyereményjáték” lényege, hogy minden hónapban emelt díjas sms-t kell küldeni, miután regisztráció történt egy internetes oldalra.

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk az ügyfeleknek. A csalók célja a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. A gyanútlan internetező ugyanis olyan “szolszolgáltatásra” is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot – hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet; nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt.

A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki “ne dőljön be a csalóknak”, és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait. Forrás : hirado.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!