Mások biztonsága érdekében küldd tovább!



Egy balesetveszélyes helyzet leírását olvashatjuk a buszvezető és a vétkes autós szemszögéből. Nagyon figyelj erre a történetre, mert nem babra megy a játék! 

12 óra 12 perc - Budapest, Rákóczi út, Astoria megálló, irányban az Erzsébet híd felé

A 107-es viszonylaton dolgozó kolléga az utascsere után bezárja a busz ajtaját, majd elindul a megállóból. A kereszteződésben szabad jelzést kap, folytatja útját a Ferenciek tere felé. A buszon 97 ember utazik, köztük jó néhányan állnak.

12 óra 13 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

Az autóbusz majdnem eléri a Városház utcát, amikor a vezető a szeme sarkából szokatlan mozgásra lesz figyelmes.

12 óra 13 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

Te ugyanebben az időpontban egy sötétkék Ford Mondeo személygépkocsival közlekedsz a Kossuth Lajos utcában, mégpedig a középső forgalmi sávban, a busszal párhuzamosan. Úti célod a Szervita tér, ott találkozol az egyik kolléganőddel. Hirtelen eszedbe jut, hogy neked a Városház utcán be kéne fordulnod. Nagy gázt adsz, megelőzöd a melletted haladó buszt, majd elé vágva bekanyarodsz a mellékutcába. Szerencséd van, egyetlen gyalogos sem akar átkelni az úton, így gond nélkül haladsz tovább a dolgodra. A visszapillantó tükörbe bele sem nézel.

12 óra 13 perc  - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

A buszvezető az elé kanyarodó jármű miatt hirtelen fékezésre kényszerül. Az összeütközést ugyan el tudja kerülni, viszont a 97 utasból többen elesnek, közülük néhányan megsérülnek. Egy idős hölgy eltöri a karját, egy fiatalember a lábát rántja meg, de történik más is, ami ekkor még senkinek nem tűnik fel.

Az egyik ülésen egy anyuka foglal helyet, ölében tartva másfél éves kislányát. A fékezés pillanatában mindketten előre esnek, a hölgy teljes súlyával nekinyomja gyermekét az előttük lévő kapaszkodónak, amitől a gyerek súlyos fejsérülést szenved.

12 óra 14 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

A buszvezető megállítja és rögzíti az autóbuszt, majd azonnal kiszáll a vezetőfülkéből, hogy az utasai állapota felől érdeklődjön. Mivel többen is jelzik, hogy baj van, rögtön mentőt hív a helyszínre, aztán gondoskodik az utasai biztonságáról. Az ajtókat ekkor még nem nyitja ki, ugyanis tudja, hogy egy forgalmas útszakasz kellős közepén állnak, így ez nem volna biztonságos.

12 óra 26 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

A mentők viszonylag gyorsan kiérkeznek, közben óriási torlódás alakul ki. A mentőkkel majdnem egy időben megjelennek a rendőrök is, akik ezek után már biztosítják a helyszínt. A balesetben megsérült utasok ellátása megkezdődik, a fejsérülést szenvedett kislányt azonnal a legközelebbi baleseti ambulanciára szállítják.

12 óra 16 perc (3 perccel a Városház utcába történő bekanyarodás után) Budapest, Szervita tér

Megérkezel a Szervita térre, majd a kolleginát gyorsan magad mellé ülteted, mert félsz, hogy a rendőr feljelent tilosban parkolásért. Nagy gázzal továbbindulsz; izgatott vagy, hiszen egy nagyon fontos megbeszélésre igyekeztek. A tét óriási: ha a projektet nem sikerül átverni az igazgatótanácson, meginoghat a szék alattad. Talán még az állásodból is kirúghatnak. Bele sem mersz gondolni, hogy ez milyen következménnyel járna. Szó szerint az egzisztenciád kerülne veszélybe. Az elmúlt hetekben kizárólag erre tudtál gondolni. Idegesen telt minden napod, mert a tudomásodra jutott, hogy az egyik munkatársad, akit egyébként nagyra becsülsz, a hátad mögött fúr téged.

Hogy mindeközben néhány száz méterrel odébb emberek tucatjai próbálják túltenni magukat a nemrég történt baleseten, arról neked fogalmad sincs.

13 óra 49 perc - Baleseti ambulancia

A kislány életéért immár 54 perce küzdenek az orvosok, hiába. Belehal a sérüléseibe. Édesanyja a váróban tartózkodik, neki csak a nyaka rándult meg. Türelmetlenül járkál fel s alá, még nem értesült a tragikus fejleményről.

14 óra 14 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

A helyszínelés még mindig tart. A forgalom lépésben halad, az autósok csak a belső forgalmi sávot használhatják. A szakemberek ezekben a percekben is azon dolgoznak, hogy kiderítsék, mi okozhatta a személyi sérüléssel járó balesetet. Nyomokat rögzítenek, lehetséges tanúkat hallgatnak ki, bekérik a környéken található térfigyelő kamerák felvételeit, valamint lefoglalják a buszvezető által használt fedélzeti kamerát is, mely rögzítette a teljes eseményt.

14 óra 27 perc - Budapest, Kossuth Lajos utca – Városház utca sarok, irányban az Erzsébet híd felé

Valahogy a buszvezető fülébe jut, hogy az egyik utasa – a másfél éves kislány – nem élte túl a balesetet. A sofőr sokkos állapotba kerül, a hír hallatára teljesen összeroppan.

18 óra 16 perc - Budapest egyik lakóparkja, a te lakásod

A délutáni megbeszélés remekül sikerült, elégedetten tértél haza otthonodba, ahol a családod már tűkön ülve várt. Most éppen a vacsorához készülődtök. Hazafelé beugrottál a közeli boltba egy üveg borért, a fiadat pedig a kedvenc üdítőjével lepted meg. A feleséged tudja, hogy fontos nap volt ez a mai, így ő is igazán kitett magáért. Articsókát készített kagylóval és garnélarákkal.

Nem is sejted, hogy vár még rád egy nagy meglepetés, ami már úton van.

18 óra 54 perc - Budapest egyik lakóparkja, a te lakásod

Megszólal a csengő. A feleségeddel összenéztek, a kérdés némán ül ki az arcotokra: vajon ki lehet az? Nem vártok vendéget. Az ajtóban két rendőr áll. Érted jöttek. A vád: halálos közúti baleset okozása. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatsz. Hívhatod az ügyvédedet...   Forrás:vezess.hu

Gondolj erre a bejegyzésre, mielőtt bevágsz a busz elé. KÉRLEK, HOGY A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI JÁRMŰVEKEN UTAZÓ EMBEREK BIZTONSÁGÁÉRT OSZD MEG MÁSOKKAL IS EZT A BEJEGYZÉST. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!