Megbénulhat a főváros közlekedése!Április 18-tól 3 napos sztrájkot hirdettek a BKK dolgozói, ami 25-étől majd egy 5 napossal folytatódik!
Ennek az az oka, hogy a bértárgyalások során a BKV nem tett érdemi béremelési javaslatot. A szakszervezetek 3 évre elosztva az állami cégeknél történt 30 százalékos béremelést követelnek.

A sztrájk ideje alatt lesz olyan óra, hogy egy jármű sem indul el, kivéve az alvállalkozói buszokat, mert a szakszervezet kihasználja az elégséges szolgáltatásról szóló jogszabály kiskapuit. A törvény szerint a sztrájk első napján minden órában és minden viszonylaton üzemeltetni kell a járművek 60%-át. A második napon viszont csak napi átlagban kell a 60 százalékot adni, ezért a járműveket úgy csoportosítják, hogy bizonyos órákban nem indul el egy sem.

A sztrájk nem érinti a buszvonalak azt a részét, ahol alvállalkozók szolgáltatnak. A HÉV-ek is járni fognak, mert az tavaly átkerült a MÁV-hoz, ahol a dolgozók már zsebükben tudhatják az állami cégben foglalkoztatottaknak járó 30 százalékos béremelést.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!