A munkásokat kizavarták a hidegbe!Tegnap a sztrájkbizottság eredménytelen bértárgyalást folytatott a kecskeméti Mercedes gyár vezetőivel, majd úgy döntöttek, hogy hajnalban 2 órás sztrájkkal adnak nyomatékot a követeléseknek.
Ezután a szakszervezet három tisztségviselőjét nem engedték be a sztrájkoló dolgozókhoz a gyárba, sőt a hideg időben még ki is zavarták a kollégáikat az udvarra. Az érdekképviselet szerint az ilyen viselkedés méltatlan a mercedeshez.
Akik csatlakoztak a sztrájkhoz, azokat elküldték a munkaterületről, ezért tapsolva vonultak ki, azt skandálva, hogy „Hajrá magyarok!”

A gyárban mintegy 60 dolgozó függesztette fel a munkát, ami miatt a munkáltató igyekezett más területekről átirányítani dolgozókat, de minden igyekezetük ellenére a munkabeszüntetés elérte a célját és termeléskiesést okozott.
A Mercedes-gyár közleményben reagálva erősítette meg, hogy vezetőség megegyezett egy többlépcsős, 2 évre szóló, a korábbiakat meghaladó bérfejlesztésről, de ezt a Vasas szakszervezet nem írta alá.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége kész további megbeszéléseket folytatni.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!