Már azt is tudjuk, mikortól számíthatunk rá.



Megkezdik az országos általános sztrájk megszervezését a munkavállalói szakszervezetek – erősítette meg a Zoom.hunak az értesülést László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

László Zoltán majd azt hangsúlyozta, hogy az egész országra kiterjedő munkabeszüntetést az év végi ünnepek miatt leghamarabb csak januárban lehetne megtartani. Ha ilyen lépésre kényszerülnek a munkavállalói érdekvédők, akkor a mostani tervek szerint azok már nemcsak félpályás forgalomlassító, hanem egész pályás útlezárások lennének, amelyek akár teljes ipari parkok működését is ellehetetleníthetik.

Ezzel együtt, amennyiben a parlament rábólint a most ismert tervekre, akkor egészen biztosan felgyorsul a szervezés – jelentette ki László. Annak érdekében, hogy ne fajuljon idáig a helyzet, a szakszervezetek még a parlamenti szavazás előtt egy nyílt levelet szeretnének közzétenni. Ebben arról lesz szó, hogy „mit kérünk, mit követelünk és mit tanácsolunk a javaslat megszavazására készülő képviselőknek” – részletezte a szakszervezeti vezető.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!