Sokan bepánikolnak tőle - ok nélkül.



Nem minden testi tünet jelez előre valamilyen súlyos rendellenességet, betegséget. 

1. Testhőmérséklet: 35,9-37,2

A normális testhőmérséklet 36,6 Celsius fok, ami azonban változhat az életkor, az emberi faj és nem függvényében, ugyanis a férfiak testhőmérséklete például 0,5 fokkal alacsonyabb a nőkhöz képest. Szóval nem kell megijedni, ha valakinek a testhőmérséklete 36 Celsius fok alá, vagy 37 Celsius fok fölé módosul egy kicsivel.

2. Rossz lehelet

A rossz lehelet mögött gyakran egy szuvasodásnak induló fog áll, amit egyszerű kezelni. Fel kell keresni egy fogorvost, aki kitisztítja a sérült fogzománcrészt, és betömi. A rendszeres fogmosás segít megőrizni a szájhigiéniát.

3. Mellkasi fájdalom

A mellkasi fájdalom, amely hosszabb időn keresztül fennáll, jelenthet szívrohamot, de utalhat tüdőgyulladásra is. Azonban ha hirtelen alakul ki, miközben egyet mozdulsz, akkor leggyakrabban egy idegszál becsípődése következik be az adott területen. A fájdalom idővel majd teljesen megszűnik.

4. A nyirokmirigyek megduzzadása

Nem kell egyből a legszörnyűbb problémákra gondolni, ha megduzzadnak a nyaki nyirokmirigyek, hiszen ezek leggyakrabban a stressz, a megfázás, az allergiás tünetek miatt nőnek meg. Szóval, fő a nyugalom.

5. A körmökön megjelenő fehér foltok

Ez ugyan vérszegénységre, szívelégtelenségre és bizonyos veseproblémákra is utalhat, de ha nem érzed magad gyengének, erőtlennek, nem émelyegsz, akkor nem valószínű, hogy az említett betegségekben szenvedsz. Sokkal nagyobb az esélye, hogy valamilyen erős kémiai tisztítószer okozta a foltosodást, ezért ne használj ilyen vegyszereket többé.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!