Van egy csodás gyógynövény, amit érdemes kipróbálni fejfájás esetén.Ha az ereink tiszták és a csuklyás izom sem tokosodott be, azt sem tudjuk mi a fejfájás. De sajnos a többségnél ezek a problémák fennállnak.

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember szerint a migrénes fejfájást megelőzhetjük, ha rendszeresen iszunk gyógyteákat. 

Őszi margitvirág, a fájdalmak enyhítésére
Gyógynövények közül egyetlen gyógynövényt említ, amely hatásos a migrénes fejfájás kezelésében, ez pedig egy igazi kincs, az őszi margitvirág. És bár virágzata hasonlít a kamilláéra, ne tévesszük vele össze! Az őszi margitvirág hatóanyagainak köszönhetően tágítja az ereket és nyugtató hatása van, rendszeres fogyasztásával ízületi fájdalmak és migrénes görcsök kialakulását egyaránt meg lehet előzni.

Ez a legfontosabb gyógynövényünk a fejfájásrohamok kiújulásának megelőzésére. Hatását erősíthetjük görcsoldó gyógynövényekkel is, ilyen például a mezei kakukkfű, a réti palástfű vagy a borsmenta, illetve vértisztító, értágító hatású gyógynövényekkel, mint az orvosi veronika vagy a somkóró.

Fejfájósok teája - így fogyasszuk
A Gyuri bácsi-féle Őszi margitvirágos teakeverékből a szokásos módon egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel leforrázunk, 15 perc után leszűrjük.

Súlyosabb esetben napi egy, enyhébb eseteknél heti 2-3 csésze tea folyamatos fogyasztása ajánlott legalább fél évig. Napi 1 csészével korlátlan ideig iható. Hangsúlyozni kell, hogy az elkészített tea nem alkalmas migrénes-fejfájásos rohamok azonnali csillapítására!

Ellenjavallat: Az értágító hatás miatt körültekintően kell fogyasztani: terhesség, szoptatás alatt, erős vérhígító szedése mellett, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott. Bármilyen műtét előtt 2 héttel fokozatosan csökkenteni kell a fogyasztását.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!