Nagyanyánk praktikája sokszor jól jöhet.Előfordult már, hogy kikeltél az ágyból, és úgy érezted, fáj a sarkad, vagy lüktet a lábujjad? Az emberek általában érzékenyebbek ezekre a fájdalmakat, amikor csizma után cipőt, vagy cipő után szandált viselnek évszakváltáskor. Ilyenkor nagyanyánk praktikája jól jöhet: almaecetes, magnéziumsós forró lábfürdő.

A forró víz

A meleg víz maga  nagyon erős orvosság. Már évszázadok óta használják az ázsiai és észak-európai népek, mert ízületi gyulladás és tuberkulózis esetén is segít csökkenteni a tüneteket. A meleg víz javítja a vérkeringést, és ha nem is gyógyítja a TBC-t például, a tüneteket mindenképpen enyhíti.

Epsom só vagy magnézium só (keserűsó)

Olyan ásványi anyagokban gazdag, mint a magnézium, amelytől az izmok ellazulnak, és javítja a kalcium felszívódását a szervezetben. Tartalmaz még szulfátokat is.

Almaecet

Erős gombaölő és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a lábszagot is. Ha a láb büdös, vagy gombás, az almaecet segít legyőzni a betegséget, és megöli az összes baktériumot a lábon. Lágyítja a kemény bőrt.

Így kell elkészíteni a fürdőt

Hozzávalók:

  • 3 liter meleg víz
  • 2 csésze almaecet
  • fél csésze Epsom só  

Keverd össze a hozzávalókat egy nagyobb tálba, majd áztasd a lábad, amíg ki nem hűl a víz. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!