A jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert!Idén is megnyitott Ótátrafüred közelében, Tarajkán a világhírű Jégtemplom, melynek témája ezúttal a római Szent Péter Bazilika. A munkát megnehezítette a hosszan kitartó, szokatlanul magas őszi hőmérséklet, ennek ellenére a Jégtemplom november 23-tól várja látogatóit.

A szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat 1800 jégtömböt használt fel a templom elkészítéséhez, amelynek együttes tömege mintegy 225 tonnát tett ki.

Az alkotás a korábban megszokott tendenciát követve ezúttal is nagyobb lett a múlt évinél, a 2018/2019-es jégtemplom légkondicionált kupolájának magassága eléri a 25 métert.
Az üvegvitrázsokat a szlovák-görög származású Achilleas Sdoukos üvegművész készítette.

 A jégszobrászok precíz, az apró részletekre is odafigyelő munkáját hangulatos világítással tették még látványosabbá. Természetesen idén sem maradnak el a koncertek, melyeknek a kupola kitűnő akusztikájának köszönhetően korábban mindig nagy sikere volt, és az idei szezon újdonságaként minden nap 15:30-től rövid multimédiás bemutatókat tartanak a jégtemplomban.

A Jégtemplom november 23-tól 2019 áprilisáig lesz látogatható. Belépődíj nincs!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!