Soha nem volt ilyen szükség a nagypapákra! Öt fontos dolog, amit ők tudnak nyújtani a kicsiknek.



Egy friss kutatás szerint a családok életében egyre inkább felértékelődik a nagypapák szerepe. Ennek okát az alábbiakban rejlik:

1. Egyre kevesebb férfivel találkozik a gyerek a közoktatásban
Eddig jellemzően az óvodákban nem voltak férfiak, de egyre kevesebb a számuk a tanári pályán is. Főleg kisiskolás korban alig-alig találkozik a gyerek tanítóbácsival, tanár bácsival.

2. Apa mindig dolgozik!
Sok édesapa egyben családfenntartó, és ebből adódóan a pénzkereset minden formáját megragadja. jelentős többletmunkát, vagy akár másod-, harmadállást is vállal. És akkor még nem beszéltünk a vállalkozói életformáról, ahol folyamatos készenlétben kell állni. Sajnos a sok túlmunka a gyereknevelésben megmutatkozik: lényegesen kevesebb időt tud a gyerekével tölteni az, aki

3. Sok a csonka család, és a gyerek az esetek többségében az anyával marad, így alig van 'apa-képe'
A nagypapa átadhat olyan mintákat, amit az édesapa - az együttlét hiánya miatt nem tud megtenni. persze sok apuka igyekszik hasznosítani kitölteni a láthatási időket és a közös nyaralást, de a családi biztonságot vele már nem érzi úgy, mint például a harmonikus kapcsolatban élő nagyszülőknél.

4. Nagyapa 'érdekes'!
Az biztos, hogy nincs annál szórakoztatóbb, ha a nagyapa a fiatalkoráról, a kalandjairól kezd beszélni. A nagymamával szemben nagy előnye, hogy az ideje jelentős részét nem a házimunka köti le  - mint a legtöbb nagyiét, hanem barkácsol, kertészkedik, sakkozik, horgászik. Ezek a gyerek számára roppant érdekesek. És egy igazi nagyapának mindenre van ideje! Ráadásul nem lóg az okostelefonon, így tényleg oda tud figyelni a gyerekre.

5. Ő a legfőbb szövetséges
Ha a gyereknek titka van, akkor először a nagyapához kell fordulni. Ő biztosan nem árulja el senkinek! Vele mindent meg lehet beszélni, nem kell attól tartani, hogy visszamondja a szülőknek. Valahogy a nagymamák erre nem képesek...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!