Percek alatt csökken az erős fájdalom.Szerencsés, aki még nem érezte a hasító fájdalmat a fülében. Különösen kisgyerekeknél gyakorik, akik még nem tudják rendesen kifújni az orrukat, így a fülükre húzódhat a fertőzés.

Ám van egy szelíd gyógymód, amivel a fájdalmat, pontosabban azt a feszülést, ami a fájdalmat generálja, el lehet mulasztani.

Egy tiszta zoknit félig tölts meg sóval. A minél durvább szemű só a jó. Tegyél egy görcsöt a végére, hogy ne tudjon kiszóródni. Ha úgy látod, hogy a zoknin áthullik a só, húzd bele még egy zokniba.

Úgy tudod felmelegíteni a sóval töltött zoknit, hogy egy vastag aljú tiszta edénybe beleteszed, és kis lángon, elosztó felett melegíted. Forgasd meg párszor, hogy teljesen át tudjon melegedni a só.

Ha félsz, hogy megég, (nem fog!), csinálhatod azt is, hogy vizet forralsz, lefeded, és a fedőt fordítva ráteszed az edényre, és arra rakod a sós zokni. A forró fedő szépen át fogja melegíteni a sót.
Ha már jó meleg, odatehetjük a meleg testrészhez, pl. a fülünkhöz.

Fontos! Ne legyen nagyon forró a só, mert akár égési sérüléseket is okozhat!

A meleg zoknit tehetjük a homlokunkra, a mellkasunkra is, vagy épp a fájós hátunkra. A meleg-hatáson túl a só kipárolgása is segít a gyógyulásban. 

Kisgyerek kezébe is oda lehet adni, hisz egyáltalán nem félelmetes számára egy puha, meleg (nem forró!) zokni. Majd ő ráteszi a fájó testrészére, és érezni fogja, hogy javul a közérzete!

A sóval töltött zokni akárhányszor újra felhasználható.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!