Megmutatja, hogy milyen hosszú életű leszel.Ülj le és utána állj fel. Ezt a mozdulatot kell megismételni többször.
Ez a tesztmódszer egy brazil orvos, dr. Gil Araua találmánya, és bárki segítségül szolgálhat az egészségével kapcsolatosan.

Kezdetben ezzel főleg a sportolók rugalmasságát mérték fel, és így állapították meg, hogy milyen fizikai állóképességgel rendelkeznek.
A további kutatások alapján viszont arra jöttek rá, hogy a test reakcióiból meg lehet állapítani azt is, hogy ki milyen fizikai erőnléttel rendelkezik, és ezzel következtetni lehet az életkora hosszára is.

ÍGY KELL ELVÉGEZNI EZT A TESZTET:

1. Vegyél fel egy nagyon kényelmes ruhát és állj egyenesen, stabil pozícióba, majd próbálj megerőltetés nélkül leülni.

2. Ezután állj fel anélkül, hogy segítségül használnál bármit is. Se a könyököd, se a karodat ne használd!

3. A leülésre és felállásra is 5-5 pont adható, amiből minden egyes segítség használata esetén 1-1 pontot le kell vonni. A legtöbb elérhető pont 10, azaz 5+5, amit azok érhetnek el, akik nem támaszkodnak a kézfejjel a földre (-1 pont), sem a kézfejjel a combra vagy a térdre (-1 pont), sem az alkarral a földre (-1pont), sem pedig a külső lábéllel (-1pont) vagy a térdükkel (-1pont) nem segítik magukat.

Ezen az ábrán láthatjuk, hogy melyek azok a pozíciók, amik nem megengedettek.

Dr. Araua ezzel a teszttel akarta bebizonyítani az embereknek, hogy ha jó erőnlétben vannak, az sokkal nagyobb garancia a hosszú életre! Akik 8 vagy annál kevesebb pontot érnek el, sokkal nagyobb eséllyel veszélyeztettek az elkövetkező években, mint azok, akik 9 vagy 10 pontot kaptak.
Akik 5 vagy annál kevesebb pontot kaptak, azoknak eléggé veszélyeztetettek az életkoruk jövőbeni alakulása szempontjából.

A vizsgálatot az 50 és 80 év közötti korosztályoknál végezték el. Azoknál akik fiatalabbak mint 50 év, még nem feltétlenül szükséges elvégezni ezt a tesztet. Viszont ha a fiatalabbaknál is fennáll az, hogy kevesebb pontot kapnak mint 8, akkor nagyon komolyan el kell gondolkodni az életmódváltáson.
A gyakran előforduló túlsúly lehet az egyik legfőbb oka az alacsonyabb pontszámok elérésének.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!