Különleges élmény a 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyargó ösvényen végigmenni!Új tanösvényt avattak a Somogy megyei Kaszón. 9,5 méter magasan és 124 méter hosszan kanyarog az un. lombkorona tanösvény.

A magasban kígyózó tanösvényen az érdeklődők interaktív eszközök segítségével ismerkedhetnek meg a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő élővilágával, az erdész és a vadász munkájával, a madár-, a denevér- és a fafajokkal. Az ismeretterjesztést a fel- és lejárókon, a sétányon és a pihenőhelyeken elhelyezett interaktív táblák segítik.

Az ösvény 200 köbméter faanyag felhasználásával készült, függőhídelemet, és egy „láthatatlan” lest is beépítettek, ahonnan a vadakat lehet megfigyelni.

Az oszlopokon álló ösvény a madarak szemszögéből enged bepillantást az erdő életébe, és nem titkolt célja, hogy a térség turisztikai vonzerejét növelje. A felső lombkoronaszintben található fafajok egyedeinek átlagéletkora több mint 110 év, átlagmagassága pedig 28 méter, így egy igazi ’öregerdőben’ ismerkedhetnek a természettel az arra kirándulók. A tanösvény a település központjától 450 méterre található, azaz nagyjából 10 perces könnyű sétával érhető el.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!