A rendőrök minden szülő figyelmét felhívják erre a biztonsági módszerre.



Az esetet az Arizona állambeli North Pecan Creek seriffjének hivatala osztotta meg a Facebookon. A meg nem nevezett 11 éves kislány délután 4 körül, tehát fényes nappal egy barátnőjével sétált épp a helyi parknál, amikor megállt mellettük egy fehér terepjáró. A benne ülő férfi azt mondta a kislánynak, hogy a testvére balesetet szenvedett, ezért a szülei megkérték őt, hogy vigye a kislányt a kórházba, ahol már az egész család várja. Kérte, hogy üljön be mellé az autóba.

A kislány azonban nem várt talpraesettségről tett tanúbizonyságot: megkérdezte a férfit, hogy mi a 'jelszó'. A férfi nem tudta megmondani, inkább gyorsan visszahúzódott a volán mögé, és elhajtott.

'Minden elismerésünk a szülőknek, akik ezzel az egyszerű ötlettel megvédték a gyereküket a gyanús idegentől. Azért rakjuk ki ezt a posztot, hogy a többi szülőt is bátorítsuk: kövessék ezt a példát, mert akár a gyerekük életét menthetik meg vele' - írta a posztban a seriff, Mark Lamb.

Az Independent megszólaltatta a kislány édesanyját, Brenda Jamest, aki elmondta: valóban megbeszélték a gyerekeikkel, hogy minden ilyen helyzetben kérjék a titkos családi jelszót.

'De azt álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer szükség is lesz rá. A gyerekemet valószínűleg el akarták rabolni, és ez mentette meg' - mondta a nő.

A férfit - akiről a kislány csak annyit tudott mondani, hogy fehér volt és rövid szakállat viselt - és a terepjárót egyébként többen is látták a környéken. A rendőrség már körözi. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!