A fulladozó 4 hónapos babán megfeszített erőkkel igyekeztek segíteni.Csecsemőhöz kérték a szombathelyi mentők segítségét január 8-án délután egy Vas megyei településről. A fulladozó 4 hónapos babához azonnal több egységet indított a mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkkel kapcsolatban. A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel.

A baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált. A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak. A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak  – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Az emelt szintű ellátás elkezdése után kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt. A mentők eltávolították a figurát, amit valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyon.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!