Példa nélküli erkölcstelenségről beszélnek.



A Lidl görög hét termékeinek csomagolásával van a gond. Szépen elkezdett dagadni egy ártatlannak tűnő ügy Csehországban. Dominik Duka prágai érsek szerint a német áruházlánc görög hetét meg kellene bélyegezni. Levelet is írt a görög nagykövetnek.

A botrány hátterében az van, hogy a Lidl bizonyos termékeinek csomagolásán Szantorini templomai láthatóak – csakhogy a tetejükről hiányzik a kereszt. Azt nyilatkozták, hogy azért törölték a fotókról a kereszteket, mert politikailag és vallásilag is meg szeretnék őrizni a semlegességét.
Az érsek szerint azonban precedens nélküli erkölcstelenségről van szó. „Eddig ’csak’ a fotókról tüntették el a keresztet, de félő, hogy hamarosan a valóságban is leveszik azokat a templomokról” – nyilatkozta.

A Lidl csehországi szóvivője hangsúlyozta, hogy senkit sem akartak megbántani, a csomagolást egyébként nem Csehországban tervezték, és a termékeket számos országban árulják így. Ez annyira így van, hogy augusztus végén Magyarországon is ugyanezzel a fotóval futtatta a Lidl a görög termékeket. hvg

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!