A kis árva akkora sem volt, mint egy dió...



Egy New York-i nő talált egy kupac ágat, és ezeken az ágakon a legnagyobb meglepetésére, két nemrég született kismókust!

Az asszony azonnal felhívta a kis mókusok gondozásával foglalkozó szolgálatot (igen, Amerikában van ilyen szolgáltatás). Ott egy Christina Reyes nevű aktivista válaszolt neki. Christina több mint tíz éve foglalkozik az árván maradt állatok rehabilitációjával.

A férje, Michael segít neki ebben. Christina komolyan foglalkozik ezzel, és már sok apróságnak segített, így tett ezúttal is. A lány erőfeszítései ellenére viszont sajnos csak egy mókus maradt életben.

A kismókusról kiderült, hogy nőnemű, így Hüvelyk Pannának nevezték el, hiszen a kisállat valóban nagyon aprócska volt. Amikor a mókus felnőtt, nagyon gyönyörűvé vált, azonban Michael és Chris rájöttek, hogy túlságosan megszerették már Hüvelyk Pannát, így egyszerűen nem tudták elengedni a kis kedvencüket. 

A kisállat iránti nagy szeretet ellenére az aktivisták tudták jól, hogy a mókus egy vadon élő állat, aminek a vadonban van a legmegfelelőbb helye, ezért azt tervezték, hogy egy parkban engedik szabadon a mókust. Azonban Hüvelyk Pannának erről teljesen más véleménye volt. Összegömbölyödött, mint egy vörös gombolyag és sehová sem akart elmenni! Ezt követően Christina és Michael végül is úgy döntöttek, hogy megtartják a mókust.

Hüvelyk Panna már felnőtt, és eléggé jól táplált, kövér mókus lett. Olyannyira, hogy a gazdáinak még szigorú diétára is kellett fogniuk, hiszen a mókusok számára az elhízás rendkívül veszélyes.

Igen, ez a mókus nagyon szerencsés volt, hiszen szerető családra talált, ahol most élete végéig élhet. Christine és Michael példájukon keresztül azt láthatjuk, hogy nem csak a macskák és a kutyák lehetnek társaink és barátaink!

A fényképeket készítette: Christina Reyes

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!