Ennek senki sem fog örülni.



Nem igazán a tavaszra fog emlékeztetni március első napja, a térségünket kitöltő hideg, fagyos levegő továbbra is vendégünk marad.

Mivel ezt megelőzően sokfelé várható havazás, így az ország nagy részén hótakaró is fedi majd a tájat, ami a csütörtök reggelre kiderülő égbolt és legyengülő légmozgás mellett még egy lapáttal rá is tesz a nagy hidegre. Sok helyen -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sőt a vastagabb hóval borított nyugati, délnyugati tájakon -20, -22 fokos fagy is lehet!

A nyugati határszélen már szerda reggel is előfordulhatnak -20 fok közeli értékek. Napközben péntekig bőven fagypont alatt marad a hőmérséklet, így nagy eséllyel egyre több álló- és kisebb folyóvizünk befagyhat, de a nagyobb folyókon, így a Tiszán és a Dunán is megindulhat a jégzajlás.

Péntek hajnaltól már enyhébb nedvesebb levegő érkezik, de a derültebb északi, északkeleti részeken még előfordulhat -15 fok közeli fagy. Dél, délnyugat felől egyre többfelé kialakulhat havazás, melyet napközben délen, délnyugaton ónos eső, fagyott eső válthat fel. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!