Nem a te térfogatod számít, hanem az ételé.



Ez a diéta ahelyett, hogy a kevesebb evésre összpontosítana, arra ösztönzi az embereket, hogy alacsony energiatartalmú élelmiszereket válasszanak, amiket nagy mennyiségben fogyaszthatnak. Az ilyen ételek kevesebb kalóriát tartalmaznak, ugyanakkor teltség érzetet produkálnak. Ezáltal segítik a komfortosabb testsúlyvesztést.

Hogyan működik?

A Volumetrics-diétában alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztasz, amit úgy határoznak meg, hogy a kalóriák számát elosztják az élelmiszerek címkéjén található grammok számával. Az ötlet lényege, hogy jóllakottnak érezheted magad, miközben mégis leadod a kilókat. Az alacsonyabb kalóriatartalmú élelmiszerek jellemzően magas rost- és víztartalmúak.

Fogyasztható élelmiszerek:

✔ Friss gyümölcsök

✔ Zöldségek

✔ Levesek

✔ Teljes kiőrlésű tésztafélék

✔ Alacsony zsírtartalmú baromfi

✔ Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Mérsékelten fogyasztható élelmiszerek:

✖ Magas kalóriaértékű élelmiszerek

Ha kizárólag a fogyásra koncentrálunk, az ahhoz vezethet, hogy túlságosan csökkentjük az olyan egészséges zsírok bevitelét, mint ami a diófélékben vagy pl. az avokádóban található, amelyek segítenek a zsírban oldódó tápanyagok felszívódásának növelésében és abban, hogy tovább telítettek maradjunk. Emiatt a túl alacsony zsírtartalom nem optimális.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!