A történtek hatására egy másik szívsebész is felmondott az intézetben.Több különleges, újító operáció is fűződik a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) Szívsebészeti Osztályát vezető szívsebész, Székely László nevéhez, akinek most azért kellett távoznia a kórházból, mert egy műtét alatt, a beteg érdekét szem előtt tartva hívott segítséget - tudta meg a 24.hu.
Távoznia kellett a GOKI Szívsebészeti Osztályának éléről az egyik legnagyobb tekintélyű magyar szívsebésznek, Székely Lászlónak, mert egy mellimplantátummal rendelkező beteg szívbillentyű műtétéhez külső plasztikai sebészt hívott, hogy ne kelljen később a beteget újra megoperálni.
A páciens sérült implantátumát ugyanis az operáció közben el kellett távolítani, s azért, hogy a beteg ne éljen hónapokig asszimmetrikus mellkassal, s elkerülhesse az újabb operációt, Székely plasztikai sebész segítségét kérte, aki megérkezett és beültetett egy új mellimplantátumot. Másnap reggel arra hivatkozva küldték el e a kórházból, hogy külső, megbízási szerződéssel nem rendelkező intézményből hívott orvost.

Távozásával, amely nagy felháborodást keltett az orvosok között, megszűnik a kis metszésből végzett billentyűműtétek lehetősége. A történtek miatt egy másik szívsebész is felmondott az intézetben. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!