Ha csak egy gondolatot hasznosítasz az alábbi 15-ből, már nyertél!



Alexander Sviyash egy közismert orosz pszichológus, író, számos könyv alkotója, életmódvezetési tanácsadó. 

Íme, néhány gondolat, amely segítségünkre lehet egész életünk során.

1. A gondolataink a legnagyobb alkotó erők a világunkban. Sem a pénz, sem az emberi kéz nem képes olyan mértékű alkotásra, mint a gondolat.

2. Érezd úgy magad ma, mint, akivel holnap szívesen töltenéd az időd.

3. Ha heves érzelmeket táplálsz valaki iránt, ne alázkodj meg előtte!

4. Az ember magas kerítéseket húz maga körül azzal, hogy azt gondolja “nem szabad”, “nem tudom”, “nem vagyok képes rá”. Néha kinéz a kerítésen túl, és csak irigykedik azokra, akik másképp élnek.

5. Az egészség a fejünkben dől el, nem a gyógyszertárban!

6. Általában hamar megfeledkezünk a sikerekről, a hibák, azok viszont örökre bevésődnek az emlékezetünkbe. Ez egy igen rossz szokás. Emlékezzünk mindig az elért eredményeinkre, ezek segítenek tovább jutni az életben.

7. Először elképzeljük azt, hogy hogyan viselkedjenek velünk az emberek, majd ha nem így történik minden, akkor haragosak leszünk és csalódottak. Ez így rendjén is van, hiszen a zárt osztályon ennél bizarrabb dolgok is történnek.

8. Mindenkinek vannak hibái, és mi szenvedünk ezektől. Végülis ez is egy hozzáállás.

9. Ki mondta, hogy mindenáron családja kell legyen az embernek? Ez egy mítosz. Egy boldog agglegény sokkal jobban néz ki, mint egy boldogtalan család, ahol mindkét fél szenved a megnemértettségtől.

10. Hagyd a párod a leghosszabb pórázon sétálni, hiszen ez a legtartósabb.

11. Ha házasság előtt állsz, és máris zavar a párod tökéletlensége, jól gondold meg: a házasság után semmi nem változik. Biztosan ő az igazi?

12. A szervezetünk egy tartály a lelki hulladékaink számára. Kezdetben megpróbálunk harcolni ellenük, majd feladjuk. A betegség egyfajta lázadás az ellen, hisz teleszemeteltük a testünket.

13. Teljességgel lehetetlen megfelelni mindenkinek. Legalábbis ebben az életben.

14. Ha mindenképp meg akarsz érteni mindent és mindenkit, ami körülötted történik, egy szép napon könnyen a pszichiátrián fogsz ébredni.

15. Az élet soha nem lehet vagy korrekt vagy tisztességtelen. Minden okkal és céllal történik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!