A legegyszerűbb módja az avokádómag beszerzésének, ha veszel egy avokádót.

A gyümölcs elfogyasztása után a magot egy éjszakára be kell áztatni, így másnap reggel a héja könnyen leszedhető. Egy további nap szárítás után a mag fogyasztható.

Ajánlott maximális napi mennyiség: fél mag.

Fel lehet használni nyersen vagy enyhén pirítva, egészben vagy reszelve, aprítva.

Miért jó?

Az avokádó magja tele van gyulladásgátló anyagokkal. Márpedig ez nagyon fontos tulajdonság, hiszen a legtöbb krónikus betegség valamilyen gyulladásból alakul ki. Ilyen krónikus betegség lehet a szív- és érrendszeri betegség, a cukorbetegség, illetve a rákos megbetegedések.

Az avokádómag-kivonattal kapcsolatban azt nyilatkozták a vizsgálatot végzők, hogy számos betegség és egészségügyi probléma kezelésében a segítségünkre lehet – ilyen lehet például a gomba és parazita okozta fertőzések, cukorbetegség, gyomor- és bélrendszeri betegségek.

Az avokádómag polifenolokban gazdag és számos típusú kemikáliát tartalmaz. Az avokádómag-kivonattal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy antioxidáns hatással rendelkezik, így megakadályozza azoknak a fehérjéknek a termelődését, amelyek felelőssé tehetők a gyulladás kialakulásáért.

Avokádómag tea

Fél mag 250 ml forró vízben 10-15 percig áztatva teaként is fogyasztható.

Ezenkívül hozzáadható gyümölcsturmixokhoz, szórni lehet salátára, pudingra, levesbe.

Iktasd be az étrendedbe az avokádót!

Az avokádónak nagyon sok áldásos hatása ismeretes. Többek között segít fenntartani az egészséges koleszterinszintet és a vérnyomást, mivel jó forrása a káliumnak A káliumban gazdag ételek – mint a banán vagy az avokádó – ráadásul segítenek csökkenteni a feszültséget, jó hatással vannak az artériák és az erek állapotára, így a vérnyomásszabályozásban is kitüntetett szerepet játszanak.

Mivel az avokádó sok rostot tartalmaz, így segíthet az emésztési problémák megoldásában. Nagyon hatásos lehet mind a hasmenés, mind a székrekedés kezelésében.

Az avokádó karotinoidokat tartalmaz, így a látás javításában és a szem egészségek fenntartásában is szerepe lehet. A karotinoidok antioxidánsok, amelyek semlegesítik a szabad gyököket, így védelmet jelenthetnek az időskori makuladegenerációval szemben.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!