Sokan belevágtak már az avokádó hatalmas magjának csíráztatásába. Ám sokszor csíra helyett a penészesedés indul el.Avokádót bárki nevelhet.
Vegyünk egy nagyon érett avokádót. Szedjük ki a magját. Szúrjunk bele három fogpiszkálót hogy úgy áztathassuk, hogy csak az alja érjen bele a vízbe. Nem kell fogpiszkáló, ha van egy olyan poharunk (pl. pálinkás), amibe úgy tudjuk beletenni a magot, hogy az alja érintkezzen a vízzel. Bár ebben az esetben nehezebb megfogni a magot a vízcserénél.

Itt jön a lényeg: 3-4 naponta cseréljük alatta a vizet! Vigyázzunk, mert a friss gyökerek nagyon könnyen törnek! Mielőtt leérne az első gyökér a pohár aljáig, érdemes hosszabb pohárba helyezzük.

Másik módszer:

Távolítsuk el a magról a sötétbarna héját. Éles késsel nagyon óvatosan egy picit bemetszünk, utána könnyen lejön a héj. Tegyük egy harisnyába a magot, és lógassuk egy tálka vízbe, úgy, hogy a mag csak 1 cm-re érjen a vízbe. Várjunk türelemmel 4-6 hétig, közben 2-3 naponta cserélgessük a vizet a tálkában. Ha néha elfelejtjük a frissítést nem baj. A lényeg, hogy a mag ne rothadjon be az állott vízbe.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!