Sok magyart is érinthet: veszélyben a népszerű utak.Heves viták övezik azt a témát, miszerint meg kellene szüntetni az “all inclusive” szállodai szolgáltatás Törökországban.

A török kereskedők és kézművesek kamarája azt javasolja, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az “all inclusive” szolgáltatást, mivel  “rombolja az ország autentikus vendéglátását”.

Az “all inclusive” szolgáltatás miatt ugyanis a turisták nem igazán hagyják el szállodáikat, ami komolyan sújtja a kiskereskedőket. “A szolgáltatás miatt a turisták bezárkóznak szállodáikba, ismeretlen marad számukra a török kultúra vagy éppen a konyha” – véli a kamara vezetője.

A török idegenforgalmi vállalatok azonnal nemtetszésüket jelezték a javaslattal kapcsolatban. Szerintük amennyiben a szállodai szolgáltatást felszámolják Törökországban, akkor a külföldiek máshová utaznak.

A török kulturális és idegenforgalmi miniszter azt mondta, hogy fontosabb az idegenforgalmi bevételek növelése, mint az, hogy mennyivel nő a beutazó külföldiek száma.

A miniszter szerint az idegenforgalmi bevétel évi mintegy 35 milliárd dollár, a hazai össztermék (GDP) 4 százaléka. Az idegenforgalomért is felelős miniszter reményei szerint a bevételi adatok a duplájára nőnek azáltal, hogy a turisták a jövőben többet költenek szállodáikon kívül.

Törökország szállodáiban a 90-es évek első felében vezették be az “all inclusive” szolgáltatást, amit különösen az országba érkező orosz, német és brit turisták körében népszerű.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!