Megtudhatod az igazi jó kocsonya titkát is.Ha tél, akkor kocsonya! Ha szereted a kocsonyát, akkor most örülhetsz: nemrég kiderült, hogy nem csak finom, de ez az egyik legegészségesebb elkészítési formája a húsnak.

Amikor friss húst fogyasztunk, a szervezetünk túlságosan leterhelődik, nehezen tudja megemészteni. Ezért van az, hogy közvetlenül a húsfogyasztás után fáradtnak, és túlterheltnek érezzük magunk. 

A szakemberek szerint sokkal jobb, ha a disznóhúst kocsonya formájában fogyasztjuk, hiszen fele annyit kell dolgozzon vele a gyomrunk, és az emésztőszerveink. A táplálkozásszakértők szerint a kocsonyában található zsírok nagyon gazdagok aminosavakban. 

A kocsonya lizintartalma miatt erősíti az immunrendszert, C-vitamin tartalma miatt pedig elősegíti a kollagén felszívódását, és termelődését, így nagyon jót tesz a bőr, és a köröm egészségének is. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a kocsonya tetején található zsírt szedjük le, hiszen bőven elegendő a szervezet számára az, ami a húson van.

A tökéletes kocsonya titka a zselatinban rejlik, ezért használjunk az elkészítéséhez minél több csontot. A bőr, a fül, és a köröm szintén elősegíti, hogy minél hamarabb megkössön a kocsonya.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!