A vétlen autó vezetője és utasa a helyszínen belehalt sérüléseibe.



Munkásokat szállító, halálos balesetet okozó sofőr ellen emeltek vádat Nógrád megyében

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 44 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki munkásokat szállított a 21-es főúton 2017 decemberében, és felelőtlen előzéssel balesetet okozott, amelyben hárman életüket vesztették - közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész.

A vádlott 2017. december 21-én reggel fél hat körül, sötétben, ködben, jeges, csúszós úttesten tartott Budapestre munkásokat szállítva. A rossz látási viszonyok ellenére elindulásától kezdve sietett, gyorsan haladt, többször is járműveket előzött.
A 21-es főúton zajló útfelújítás miatt Mátraverebély és Tar között csak az egyik oldalon haladt a forgalom, a szakaszon előzni tilos, 60 km/h sebességkorlátozás, valamint úton folyó munkák jelzőtáblák voltak kihelyezve.
A vádlott a jelzőtáblák tilalma ellenére az előtte 60 kilométer/órás sebességgel haladó, egy autóbuszból és öt-hat személygépkocsiból álló járműsor előzésébe kezdett, és mintegy 90 kilométeres óránkénti sebességre gyorsítva legalább négy személygépkocsit meg is előzött.
Éppen megkezdte az autóbusz melletti elhaladást is, amikor láthatóvá vált számára egy vele szemből érkező gépkocsi. A közvetlenül az autóbusz mögött haladó autó vezetője is észlelte a szemből érkező autó fényeit, ezért fékezett, így a vádlott besorolhatott volna a busz mögé, ennek ellenére tovább folytatta az előzést.

A szemből érkező jármű vezetője jobbra kormányozta autóját és vészfékezett. A vádlott is fékezett, de a baleset már nem volt elkerülhető.
A vétlen autó megpördült és a szalagkorlátnak csapódott, miközben a kisbusz az oldalára borult.


A baleset következtében a vétlen gépjárművezető és utasa a helyszínen elhunyt, a vádlotti kisbusz egyik utasa szintén életét vesztette, míg a vádlott és további három utas súlyos sérüléseket szenvedett.


A Balassagyarmati Járási Ügyészség a 44 éves férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, közügyektől eltiltást és a közúti járművezetéstől végleges hatállyal történő eltiltást indítványozott.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!