Felejtsd el a sok felesleges eszközt. Ez a 11 dolog még egy mesterszakácsnak is elég.Gordon Ramsay szerint csak erre a 11 konyhai eszközre van szűkségünk a konyhában!

Fazék – nem kell túl sok belőle, két darab, egy közepes, és egy nagyobb bővel elég. A legjobb, ha rozsdamentes acéllal bevont, egy kicsit vastagabb aljú, réz edényeket választunk, és fedő is legyen hozzá.

Kés – 3 féle kell: egy nehezebb, nagyobb az aprításhoz, egy kicsi éles, és egy recésfogú. Legyen egy kicsit nehezebb a nyele, akkor jobban tudjuk irányítani.

Mozsár – legyen kő, vagy gránit, könnyebb vele dolgozni. 

Serpenyő – a legjobb, ha egy sütőálló, fém nyelűt választunk. Nagyon sok mindenre használható, az omlettől a zöldségek párolásáig.

Digitális mérleg – vannak receptek, melyeknél nagyon fontos, hogy minden grammot pontosan lemérjünk.

Szita – sütéshez nagyon fontos, hogy hosszú nyele legyen, és elől kisebb fogantyúk legyenek rajta, amit bele lehet akasztani a lábosba.

Öntöttvas edény – univerzális, nagyon sok minden készíthető belőle, és akár egy életen át is kitart

Vágódeszka – jó vastag, fából legyen, az egyik felét használjuk húsokhoz, a másikat zöldségekhez. Mindig alaposan tisztítsuk meg, mossuk el, és kenjük be egy kicsit olajjal. Ne tegyük mosogatógépbe, és ne áztassuk vízben.

Hámozó – lehet vele zöldséget hámozni, szeletelni, csokoládét, sajtot szelni

Négy oldalú reszelő – nagyon hasznos, hiszen ezzel bármit apróra reszelhetünk. Egyből abba a tálba tegyük, amit használni fogunk, így nem pazarolunk.

Tepsi – szerezzünk be egy laposabbat, és egy mélyebbet is, így halat, húst, zöldséget is könnyedén grillezhetünk
 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!