Egy nemzetközi filmes versenyre tartottak, amikor az interneten olvasták a hírt, mely szerint 2019-től elbocsátják őket.



Az On the Spot készítői, Cseke Eszter és S. Takács András éppen leszálltak a repülőről New Yorkban, ahol egy rangos nemzetközi versenyen képviselik a magyar közmédiát, amikor egy internetes hírre lettek figyelmesek: 2019-től elbocsátják őket. Pedig jövőre lenne 10 éves a műsor...

A közmédia sajtóközleménye szerint megváltozott a világ és olyan műsorra akarják fordítani a dokumentum-sorozatra szánt forrást, amely a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

Az időzítés azért is érthetetlen, mert  Cseke Eszter és S. Takács András épp New Yorkbaaz INPUT fesztiválra hivatalosak, ahol az idén az On The Spot is bekerült a világ legjobb közszolgálati tv-műsorai közé!

A meglepetésüknek Facebookon is hangot adtak:

'Tegnap éjjel érkeztünk meg New York-ba, hogy Magyarországot képviseljük a közszolgálati televíziók nemzetközi fesztiválján, az INPUT-on. Az On The Spot az egyetlen magyar szereplő az idei programban, amely a világ legkiemelkedőbb közszolgálati műsorait szemlézi. A hosszú repülőút után bekapcsoltuk a telefonjainkat, és a sajtóból értesültünk róla, hogy az MTVA 2019-től nem tart igényt a munkánkra. A hírek után rögtön megnyitottuk az E-mailjeinket is, ott várt minket a hivatalos levél ugyanerről, amely pár órával a sajtóközlemény időpontja előtt landolt a mailboxban.
Pont jövőre lesz 10 éve, hogy két kiskamerával elkezdtük az On The Spotot, és mivel Magyarországról a legtöbbet a Duna Tv fektette a dokumentumfilm-sorozatunkba, ezúton is szeretnénk megköszönni az együttműködést, hogy szabadon, függetlenül és méltósággal dolgozhattunk az elmúlt években.
Az On The Spot kilencedik, idei évadára érvényes szerződésünk van a csatornával, a New York-i fesztivál után éppen az utolsó epizódot forgatjuk Észak-Amerikában. A filmeket ősszel láthatjátok!
Biztosak vagyunk benne, hogy valamilyen formában 2019-ben is folytatódik majd az On The Spot, megünnepeljük a tizedik évet, azt a rengeteg emberi történetet és nagy pillanatot, amit a szereplőinkkel átélhettünk, átélhettetek.
Addig is, nagyon szépen köszönjük a sok-sok kedves üzenetet, és ősszel jön az új évad!
Eszter, András és az On The Spot egész csapata'

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!