Az ide-oda pakolgatás helyett tedd azt, amit a szakember ajánl.A “Rend mágiája” Marie Kondo könyve, amelyből emberek milliói tanulták meg, hogyan rakjanak rendet az otthonukban és az életükben. A könyvet több nyelvre lefordították, hogy bárki el tudja olvasni, és mindenkinek a segítségére legyen, a felesleges dolgok kiiktatásában.

Kezdetként meg kell szabadulnunk a felesleges dolgainktól egyszer és mindenkorra!

Ahhoz, hogy ideális rend legyen körülöttünk, be kell fejezzük a dolgaink ide-oda pakolását, ezért nagyon fontos, hogy azokat a dolgokat, amikre már nincs szükségünk kidobjuk, vagy odaadjuk valakinek, akinek kell.

 1. Ez a dolog örömöt okoz nekünk?

Vegyünk a kezünkbe minden egyes darabot és tegyük fel a kérdést magunknak  “örömet okoz ez a dolog nekem vagy sem?” Csak azokat a dolgainkat tartsuk meg, amelyeknek a látványa vagy tapintása meleg és kellemes érzéssel tölt el bennünket. Ez minden dologra érvényes, kezdve a szoknyától a blúzig, a fényképekig és a könyvekig..

2. Egyszerre csak egy helyen!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyszerre akarnak rendet csinálni az összes holmi között, minden szobában. Marie Kondo azt javasolja, hogy kisebb lépésekkel haladjunk: egyszerre csak egy részt rakjunk rendbe, de azt alaposan! Ha végzünk vele, és elégedettek vagyunk, az újabb rész átnézésére sarkall. Maria azt javasolja, hogy rendszerezzük a dolgokat: gyűjtsük össze egy helyre őket, majd döntsük el melyik dologra van szükségünk és melyik dolog foglalja a helyet hiába.

3. Függőleges tárolás

Marie Kondo szerint a legpraktikusabb a dolgok függőleges tárolása, így sokkal átláthatóbb minden! Az alsónemű, zokni, póló is tárolható így. De egy kacatokat tartalmazó fiókot is át tudsz szervezni azzal, ha kis tálkákat, dobozkákat raksz bele, és abban csoportosítod a holmikat.

4. Rend a konyhaszekrényben

Az élelmiszereket különböző formájú és színű csomagolásban tudjuk megvásárolni, amely miatt egy kissé felborul a rend. Egy ideális ötletnek tűnik, ha minden élelmiszernek külön tárolódobozokat vásárolunk és felcímkézzük őket. Így mindig áttekinthető és kényelmesen hozzáférünk az adott élelmiszerhez.

5. Rend a ruhák között

Fontos, hogy mindig elől legyenek a szezonnak megfelelő darabok. Amit hónapokig nem használunk, nyugodtan mehet egy tárolódobozba, hogy ne foglalja a helyet. A hasonló stílusú és színű ruhákat egy helyen kellene tartanunk azért, hogy átlássuk mink is van, és ne vásároljunk olyan holmit, amelyre nincs szükségünk.

Egy másik hasznos ötlet, azokat a ruhákat amelyeket vállfán tárolunk, a hosszúságuk szerint, a legrövidebbel kezdődően rakjuk sorrendbe. Ezzel az egyszerű trükkel a tökéletes rend benyomását keltjük.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!