Amíg a nagyapa üdítőért állt sorba, megtörtént a baj.Londonban, az ötéves Steven és nagypapája, ellátogatott az állatkertbe. Órákig sétálgattak, de a gyerek megszomjazott. A nagypapa beállt a sorba üdítőért, de közben a kisfiú elszaladt.

A nagyapa azonnal keresni kezdte, de hiába. Az állatkert riasztotta munkatársait és biztonsági őrei t, akik mindent tűvé tettek a gyerek után, mégsem találták sehol. Végül az egyik gondozónak feltűnt, hogy a park büszkesége, a Priscilla névre hallgató óriási anakonda hatalmasra dagadva, jóllakottan pihen.

illusztráció

A pillanatok alatt született döntés nyomában az állatot megölték és felboncolták. A kis Steven kómás állapotban került elő belőle, de a gyors orvosi beavatkozásnak hála, a kórházban magához tért. Később semmire nem emlékezett a kalandjából, így a gondozók előtt ma is rejtély, hogyan jutott be a kisfiú a többszörös biztonsági akadályokon keresztül az óriáskígyóhoz. A gyereknek így is hatalmas szerencséje volt, hogy mielőtt a hüllő lenyelte, nem roppantotta össze félelmetes szorításával.

A hihetetlen esemény 1976 nyarán történt. Steven azóta felnőtt, semmilyen maradandó következménye nem volt a majdnem tragikus végű kígyó-kalandnak. Azt leszámítva, hogy rá sem bír nézni a kígyókra és más hüllőkre, és gyermekeinek megtiltotta, hogy valaha állatkertbe menjenek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!