"Annyi baj van velem, de annyi, hogy nem is igaz!"



Törőcsik Mari 1935.november 23.-án született. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A mai napon a 83. születésnapján a következő kéréssel fordult az emberekhez:

A klinikai halál állapotából tért vissza Törőcsik Mari, aki azóta is betegeskedett már. A Nemzet Színésze azonban eddig mindig fel tudott épülni, ha nem is teljesen. Azt kevesen tudták, hogy az újraélesztés során a színművésznő agyának egy része például teljesen elhalt, ami miatt saját elmondása szerint egy roncshalmaznak érzi magát a művésznő.

Törőcsik Mari agyának egy része meghalt Forrás: MTI/Kallos Bea

'Én egy roncshalmaz vagyok! Ha nem lenne az a halott rész az agyamban, akkor virulnék, mint egy bazsarózsa. Ám sajnos az újraélesztésem után maradt egy halott rész az agyamban. Persze ez nem azt jelentette, hogy nem állhatok vissza a színpadra. Vissza akartam térni oda, és meg is csináltam' - mondta a Blikknek Törőcsik Mari, aki arról is beszélt, hogy milyen problémák nehezítik a mindennapjait. 'Annyi baj van velem, de annyi, hogy nem is igaz! Nézzék meg, a kezem is olyan görcsben van, hogy belehalok. Kicsit összevissza beszélek, de sajnos ez a front engem teljesen kikészít' - mondta a művésznő, akinek legutóbb nem a saját, hanem fia egészségi állapota miatt kellett aggódnia. Son ugyanis az életéért küzdött, de egy különleges és borzalmasan drága gyógyszer hatására túljutott az életveszélyen.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!